نقد و بررسی

مقایسه گوشی پزشکی لیتمن و MDF

مقایسه گوشی پزشکی لیتمن و MDF مقاله

گوشی پزشکی لیتمن بخریم یا MDF؟

بحث انتخاب گوشی پزشکی همیشه بین دانشجویان علوم پزشکی داغ بوده است؛ این که کدام مارک گوشی پزشکی بهتر است یا کدام مارک به درد دوران دانشجویی می‌خورد. با توجه به نرخ ارز در کشورمان، دغدغه قیمت گوشی پزشکی باعث شده تا دانشجویان مجبور به تهیه مدل‌های ارزانتر و با قدرت کمتر شوند.

این روزها نام گوشی پزشکی MDF در کنار لیتمن بسیار شنیده می‌شود. موافقان خرید گوشی پزشکی MDF مواردی مانند رنگ سفید و زیبای گوشی MDF، قدرت سمع یکسان آن با مدل مشابه لیتمن و قیمت مناسب را از اصلی‌ترین دلایل خرید این استتوسکوپ عنوان می‌کنند. در مقابل، افرادی که به دنبال خرید مدل لیتمن هستند مواردی مانند لوله بسیار انعطاف پذیر و مقاوم تر نسبت به MDF، کیفیت و دوام بسیار بالا، تنوع بالای رنگ‌بندی، قدرت فوق‌العاده سمع و ارزش خرید بالا حتی با وجود قیمت گرانتر را از دلایل خرید گوشی پزشکی لیتمن می‌دانند.

در این پست با پرستار جنی (Nurse Jenny) همراه می‌شویم تا دقیق‌تر هر دو گوشی را بررسی کنیم و بتوانیم با دید مناسبی گوشی پزشکی خود را از بین این دو مدل انتخاب کنیم. پرستار جنی از بلاگرهای معروف در یوتیوب است و در سیدنی استرالیا فعالیت می‌کند. او با تولید انواع ویدیوهای آموزشی و نقد و بررسی گوشی‌های پزشکی موجود در بازار، تلاش می‌کند تا دانشجویان و کادر درمانی با اطمینان بیشتری گوشی پزشکی مناسب خود را تهیه کنند.

مقایسه گوشی پزشکی لیتمن کلاسیک ۳ و MDF MD One 777

امروز می‌خواهم مقایسه‌ای بین دو گوشی پزشکی عالی انجام دهم! هر دو گوشی پزشکی لیتمن کلاسیک ۳ و MDF 777 از بهترین نمونه‌های موجود در بازار هستند و درخواست‌های زیادی از طرف دوستان و همکاران برای مقایسه تخصصی بین این دو استتوسکوپ دریافت کرده‌ام! ابتدا می‌خواهم در یک جدول، مشخصات و مقایسه هر دو گوشی را خلاصه کنم:

لیتمن کلاسیک ۳ MDF MD One 777
وزن ۱۵۸ گرم ۱۹۰ گرم
قدرت سمع ۴.۵ از ۵ ۴.۵ از ۵
طول لوله ۷۱ سانتی‌متر ۷۸ سانتی‌متر
کیف لوله ۳.۵ از ۵ ۲ از ۵
لوازم همراه یک جفت سری گوشی،

آستر ضد سرما، دفترچه راهنما

دو جفت سری گوشی (سایز بزرگ و کوچک)

دیافراگم پلاستیکی، تگ اسم، دفترچه راهنما

گارانتی ۵ سال مادام‌العمر
امتیاز کلی ۳۹ از ۵۰ ۳۱.۵ از ۵۰

۱) قیمت

در کشور ما در تاریخ فعلی (تیرماه ۹۸) قیمت لیتمن کلاسیک ۳ حدود ۳ میلیون و قیمت MDF 777 حدود ۱.۵ میلیون تومان است.

۲) وزن

وزن لیتمن کلاسیک ۳ حدود ۳۲ گرم از MDF 777 کمتر است. برای من، وزن کلاسیک ۳ قابل قبول است و اگر در طول روز همراهم باشد و بخواهم آن را جابجا کنم، اصلا من را اذیت نمی‌کند. امّا وزن MDF 777 برای من خیلی سنگین است و حس خوشایندی ندارم. در مورد وزن کلاسیک ۳ را ترجیح می‌دهم.

۳) قدرت سمع

برای قدرت سمع، به هر دو استتوسکوپ نمره یکسانی می‌دهم. هر دو قدرت سمع بسیار مناسبی دارند و صدا را واضح و شفاف منتقل می‌کنند. نکته مهم این است که نحوه صحیح استفاده از استتوسکوپ را بلد باشید چون حتی با داشتن قوی ترین استتوسکوپ‌ها، اگر بلد نباشید که گیرنده استتوسکوپ را در جای مناسبی قرار دهید، نمی‌توانید سمع مناسبی داشته باشید.

۴) طول لوله

طول لوله کلاسیک ۳ حدود ۷ سانتی‌متر کمتر از MDF 777 است. برای من لوله کلاسیک ۳ باید طویل تر از طول فعلی باشد تا راحت‌تر بیماران را معاینه کنم. از آن طرف طول لوله MDF 777 بسیار زیاد است و ممکن است بخاطر برخورد لوله با میله تخت بیمار یا بازوی خودم، صدای سایش ایجاد شود و نتوانم به خوبی سمع را انجام دهم. اگر قدتان بلند است، در این مورد MDF به درد شما می‌خورد اما خودم کلاسیک ۳ را بیشتر ترجیح می‌دهم.

۵) کیفیت لوله

من به لوله گوشی پزشکی کلاسیک ۳ نمره ۳.۵ را می‌دهم. بخاطر اینکه من گوشی‌های پزشکی زیادی را امتحان کرده‌ام و بعضی استتوسکوپ‌ها لوله با کیفیت‌تری دارند. لوله کلاسیک ۳ کمی چسبناک است و به موهای گردن و دست می‌چسبد. MDF 777 هم مانند کلاسیک ۳ کمی چسبناک است. اما علت اینکه به لوله MDF نمره ۲ دادم این است که لوله گوشی انعطاف پذیری کمتری دارد.

۶) قطعات یدکی و لوازم همراه گوشی

لیتمن کلاسیک ۳ در جعبه خود دارای یک جفت سری گوشی، آستر ضد سرما و دفترچه راهنما است. بهتر بود که همانند MDF، دو جفت سری گوشی در سایزهای مختلف در جعبه گوشی قرار داده می‌شد؛ اما این قابلیت که دیافراگم کوچک (برای معاینه اطفال) گوشی را می‌توان به بل تبدیل کرد برای من خیلی خوب بود. MDF 777 دارای دو جفت سری گوشی (بزرگ و کوچک)، دیافراگم پلاستیکی، تگ اسم و دفترچه راهنمای کاربر است. این امکان به من اجازه می‌دهد تا متناسب با سایز گوشم یکی از سری‌ها را انتخاب کنم. چون امکان تبدیل بل MDF 777 وجود ندارد، آستر ضد سرما در جعبه گوشی دیده نمی‌شود.

۷) گارانتی

لیتمن کلاسیک ۳ گارانتی ۵ ساله و MDF گارانتی مادام‌العمر تعویض قطعات در صورت وجود نقص در گوشی را دارد.

۸) امتیاز کلی

کلاسیک ۳ در نهایت نمره ۳۹ از ۵۰ و MDF MD One 777 نمره ۳۱.۵ از ۵۰ را بدست آورد.

3 دیدگاه در “مقایسه گوشی پزشکی لیتمن و MDF

  1. شادی گفت:

    این مقایسه اشتباه است . گوشی کلاسیک ۳ لیتمن هم ردیف با گوشی مدل ۷۷۷ تیتانیوم MDF هست ، نه مدل ۷۷۷ !!!!!
    قیاس اشتباه ، نتیجه گیری اشتباه در بر دارد !!!

    1. مقایسه درباره دو مدل پرفروش لیتمن و MDF در بین دانشجویان هست، ارتباطی به همتراز بودن اسمی دو محصول نداره

    2. Avocado گفت:

      درسته
      اون پرستار قیمت دوتا رو یکسان اعلام کرد . برا همین باهم مقایسشون کرد.
      اما اینجا قیمت تیتانیوم با کلاسیک ۳ یکیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *