نقد و بررسی

کِی باید گوشی بخرم؟ تجربه ما بعد از هزاران سفارش موفق و خیلی موفق :)

خرید گوشی پزشکی لیتمن
نمی‌دونم الان که داری این متن رو می‌خونی روی کدوم پله از مسیر زندگی‌ات ایستادی!
  • پشت کنکور هستی یا جلوش؛
  • تازه پزشکی قبول شدی و داری درس‌های نچسب علوم پایه رو پاس می‌کنی؛
  • فیزیوپات هستی و تازه با بیماری‌ها آشنا شدی؛
  • استاژر هستی و میری بیمارستان و ظهر برمی‌گردی؛
  • یا اینترن هستی و فردا ظهر برمی‌گردی 🙁

به هر حال خوشحالم که گذرت به این فروشگاه افتاده و خوشحال‌تر میشم اگه تا دیدن پیام “پرداخت سفارش شما با موفقیت انجام شد” توی سایت جلو بری!!

جدا از شوخی، همیشه چندتا سوال ذهن بازدیدکننده‌های سایت ما رو درگیر خودش می‌کنه:

  • گوشی بخرم یا نخرم؟
  • آیا باید گوشی مارک خوب بخرم؟
  • آیا لیتمن برای من مناسبه؟
  • الان باید گوشی بخرم یا بذارم برای بعداً؟
  • اینا دزدن یا سارقن؟ 🙂

خب بریم که خیلی دلی به سوالات فوق‌الذکر (!) پاسخ بدیم!

۱) گوشی بخرم یا نخرم؟

اگر اول مسیر پزشکی هستی و هنوز وارد بیمارستان نشدی، چنتا نکته به عنوان کسی که آخر امسال فارغ‌التحصیل میشه و سال بعد باید امتحان رزیدنتی بده بهت بگم!

  • هدف از اینکه هفت سال سختی بکشی و درس‌های سنگین بخونی و درگیر باشی اینه که بتونی حداقل بیماری‌های ساده و اورژانس‌های مهم رو خودت منیج کنی. اگر وقت و تلاش و انرژی و سرمایه‌ات رو بطور کامل برای این هدف اختصاص ندی عملاً باخت دادی و بهترین سال‌های عمرت رو هدر دادی!
  • پزشک خوب در گام اول باید تشخیص خوب بده! مهم‌ترین گام در تشخیص خوب شرح‌حال‌گیری و معاینه است! اگر بلد نباشی درست معاینه کنی و بدون پاراکلینیک تشخیص افتراقی‌های حیاتی رو مطرح کنی، یه پزشک کاملاً معمولی هستی و احتمالاً می‌دونی پزشکی که معمولی باشه توی این مملکت کلاهش پس معرکه است!
  • تا ابزار معاینه مناسب نداشته باشی نمی‌تونی تشخیص خوب بدی! سمع ریه و قلب برای GP خیلی مهمه و اگر با دقت نتونی صداها رو سمع کنی و ماهیت صدا رو توصیف کنی، تو مسیر تشخیص به جدول می‌زنی! تشخیص کراکل، ویزینگ، استریدور و همچنین صداهای پاتولوژیک قلبی خیلی توی سیر تشخیصی درمانی بیمار مهم هستن و باید به دقت بررسی و توصیف بشن!
  • بطور خاص در مورد استتوسکوپ می‌خوام صحبت کنم: توی بیمارستان‌ها معمولاً اگر استیشن پرستاری رو بگردی از این گوشی ژاپنی‌های قدیمی چنتا پیدا میشه؛ ولی خب بعیده بهت اجازه بدن برای طولانی مدت ببری استفاده کنی! حتی اگر یواشکی هم برداری بازم خیلی نمی‌تونی برای سمع قلب و ریه روشون حساب کنی؛ مخصوصاً الان که تجربه خیلی کمی داری و توی افتراق دادن صداهای پاتولوژیک از صداهای فیزیولوژیک و نویزهای محیطی مسلط نیستی!
  • یه نکته مهم بهت بگم: گوشی پزشکی بر خلاف ابزارهایی مثل اتوسکوپ، افتالموسکوپ، فشارسنج، پالس اکسیمتر، گلوکومتر، چکش رفلکس و … وسیله‌ای هست که حتماً باید شخصی برای خودت باشه و همیشه همراهت داشته باشی! یک علتش رعایت بهداشت هست (چون انتهای هدست گوشی در کانال گوش قرار می‌گیره و احتمال انتقال عفونت در استفاده‌ اشتراکی وجود داره) و علت مهم‌تر پرستیژ خودت به عنوان پزشک هست؛ هر کسی رو از دور ببینی که گوشی روی گردنش انداخته تقریباً محاله فکر کنی پزشک نیست!

نتیجه گیری: داشتن یه گوشی پزشکی شخصی باکیفیت برای یادگیری و پرستیژ بهتر تو (حداقل در دوران عمومی و رزیدنتی) واجب موکده!

۲) آیا باید گوشی مارک خوب بخرم؟

اگر قانع شدی که باید گوشی خودت رو داشته باشی، مرحله بعدی انتخاب برند و مدل دستگاه هست. توی ایران اگه بخوای گوشیت رو از برندهای معتبر جهانی تهیه کنی باید مبلغ نسبتاً قابل توجهی هزینه کنی (تعارف نداریم) و شاید این موضوع سبب بشه بخاطر محدودیت بودجه سراغ برندهای درجه دوم و سوم و … بری. اینکه چقدر برای خرید یه گوشی پزشکی هزینه کنی بستگی به شرایط زندگیت و برنامه‌ات برای آینده داره؛

  • اگر دوست داری مسیر حرفه‌ایت رو در رشته‌هایی مثل قلب، داخلی، زنان، اطفال، جراحی و عفونی ادامه بدی بهتره یه گوشی خوب و بادوام تهیه کنی که تا سال‌های سال ازش استفاده کنی و نیازی به تعویض نداشته باشه.
  • از طرف دیگه اگر اوضاع مالی‌ات به هر دلیلی در حدی نیست که دستت برای خرید باز باشه و دوست نداری زیر بار وام گرفتن و پرداخت اقساط بری، نیازه که خرید از یه برند معروف رو در نظر نگیری و کیفیت بالا در کنار قیمت مناسب رو در اولویت بذاری (اگر جزو این دسته هستی اصلاً خجالت نکش؛ اینجا پیام بده که برات پیشنهادای خوبی دارم)
  • پولی که بابت خرید ابزار بادوام میدیم، یه جور سرمایه‌گذاری هست و از هدررفتن هزینه‌های بیشتری در آینده برای تعمیر و تعویض گوشی پزشکی جلوگیری میشه!
  • ریسک سرقت گوشی رو در نظر بگیر. کم نداشتیم دوستامون گوشیشون رو روی استیشن پرستاری جاگذاشتن و وقتی برگشتن یه نفر برده بودتش! یا حتی از پاویون بدزدنش!

نتیجه گیری: شرایط خودت رو بسنج! سعی کن توی انتخابت دقت کنی و وقت بذاری تا نه دچار تنگنای مالی بشی و نه ابزار نامناسب خریداری کنی!

۳) آیا لیتمن برای من مناسبه؟

خیلیا سوال می‌کنن که آیا برند لیتمن فرقی با بقیه برندها داره که قیمتش نسبتاً گرونتر هست یا فقط داره پول برندش رو میگیره؟ ذکر دوتا نکته ضروری هست:

  • دوستانی که تازه وارد بالین شدند و هنوز در سمع قلب و ریه تبحر لازم رو ندارند، نیاز به ابزاری هست که بتونه صداهای محیطی رو به خوبی حذف کنه (noise-cancelling) تا بتونید دقیق‌تر قلب رو سمع کنید. مهمترین نکته‌ای که در گوشی‌های برند لیتمن وجود داره قدرت بالای noise-cancelling اون هست؛ نکته‌ای که بسیاری از خریداران ما که از دانشجوهای خوب در مقطع علوم پایه و فیزیوپات هستند از اون غافل میشن و به اشتباه فکر می‌کنند که گوشی ضعیف هست چون صدای کمی داره منتقل میشه! در حالی که فقط صدایی که باید بشنوید داره منتقل میشه و صدای محیط حذف میشه.
  • برند لیتمن در تمام دنیا به عنوان یک گوشی بادوام و قابل اتکا شناخته میشه. گوشی که اگر اصل باشه تقریباً هیچ نگرانی از خرابی اون نخواهید داشت و تا ده‌ها سال بدون مشکل مثل روز اول کار می‌کنه! این نکته برای افرادی که در حرفه پزشکی هستند (از دانشجو تا پزشکی که در مطب کار می‌کنه) خیلی مهمه؛ چون معمولاً تایم آزاد کمی دارند و نمی‌تونن برای خرید، تعمیرات، گشتن دنبال قطعات و … زمان بذارند و بگردند. یکی از دلایل استقبال شما از تهران لیتمن اینه که صفر تا صد این مسیر رو براتون راحت کرده تا دغدغه ای برای خرید گوشی اصل نداشته باشید!

نتیجه گیری: اعتماد به لیتمن شما رو خیلی جلو می‌اندازه! حتی اگر برای خریدش از لحاظ مالی کمی به سختی بیفتی ارزشش رو داره!

۴) الان باید گوشی بخرم یا بذارم برای بعداً؟

لیتمن یه برند آمریکایی هست و قیمتش مستقیماً تابع نرخ ارز هست. بنابراین اگر به تغییرات نرخ ارز در بازار بی‌توجه باشی و خریدت رو در زمان بدی انجام بدی حتماً متضرر میشی.

صحبت ما همیشه این بوده که خریدت رو زودتر و در ترم‌های پایین تر انجام بدی بهتر از اینه که به آینده موکول کنی؛ چون نرخ ارز همیشه حداقل هر چند سال یکبار یه جهش درست و حسابی داره؛ برخلاف حقوق‌ها که معمولاً با شیب ملایم تغییر می‌کنند!

اصلاً نگران این نباش که چند سال بعد ممکنه تکنولوژی خفن‌تری بیاد و دیگه این گوشیا به درد نمی‌خورند و …! گوشی‌های مکانیکی به اوج تکنولوژی و پختگی و کمال خودشون رسیدند و در حال حاضر تمرکز لیتمن روی ارائه رنگ بندی‌های متنوع تر و بهبود امکانات گوشی‌های الکترونیک است. پس نگران این نباش که گوشیت چند سال دیگه از مد بیفته!

۵) اینا دزدن یا سارقن؟ 🙂

نمیدونم درباره سایت‌ها و کانال‌های جعلی که با کلاهبرداری در قالب فروش گوشی پزشکی ارزان میلیون‌ها تومان به جیب زندند چقدر شنیدی. خیلی مهمه از جایی خرید کنی که معتبر، امتحان پس داده و شناخته شده باشه؛ حتی اگر قیمت ارزون‌تر از اونجا هم پیدا کردی. برای اعتماد کردن به تهران لیتمن قبل از خرید این کارهایی که بهت میگم رو انجام بده:

  • روی نماد اعتماد الکترونیکی پایین سایت کلیک کن تا اطلاعات احراز هویت شده فروشگاه برات نمایش داده بشه.
  • سایر نمادهای فروشگاه مثل ساماندهی و اتحادیه رو بررسی کن.
  • وارد صفحه چنتا از محصولات بشو و نمونه سفارش‌های قبلی رو در گالری تصاویر ببین.
  • نظر خریداران قبلی رو در پایین صفحه محصول مطالعه کن.
  • وارد پیج اینستاگرام (@tehran.litt) بشو و هایلایت های نمونه سفارش‌ها رو بررسی کن. اونجا بیش از ۲۰۰۰ نمونه سفارش به تفکیک رنگ برات گذاشتیم که خیلی توی اعتماد کردن و انتخاب رنگ تاثیرگذاره.
  • حالا برگرد به سایت و روش‌های تشخیص اصالت گوشی پزشکی رو در این صفحه بخون.
  • شرایط ضمانت محصولات رو در این صفحه مطالعه کن.
  • حالا اگر سوال یا دغدغه‌ای داشتی که دوست داری با ما مطرح کنی از طریق راه‌های ارتباطی که پایین سایت درج شده اقدام کن.

 

امیدوارم این متن تونسته باشه دید بهتری برای خرید یکی از مهم‌ترین ابزارهای پزشکی بهت داده باشه. ممنون میشم سوالات و نظراتت رو در بخش نظرات با ما به اشتراک بذاری.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *